Personaliti: Kembar Maya Karin?

Sewaktu kecil dulu beliau sama seperti kanak-kanak normal yang lain. Macam-macam mahu dibuat. Riang ria main pondok-pondok, sambil makan aiskrim. Itu bertahun-tahun dulu!

Beliau merupakan anak ketiga daripada enam adik-beradik. Siapa sangka, dulu hanya makan aiskrim sambil main pondok-pondok. Sekarang beliau mengasah intelek di menara gading. Beliau adalah pemegang Ijazah Sarjana Muda dalam bidang komunikasi; dan kini sedang melanjutkan pengajian peringkat sarjana di UMS. Memang tepat ungkapan ini; All great deeds and all great thoughts have a ridiculous beginning.

Beliau merupakan salah seorang kakitangan Sekolah Sains Sosial yang paling bergaya. Pernah dinobatkan sebagai Staf Paling Bergaya pada tahun 2006 (sempena Makan Malam Tahunan SSS) dan itu adalah kenangan manis yang pertama di Sekolah Sains Sosial.

Kenali warga Sekolah Sains Sosial yang dimaksudkan ini dengan lebih intim, menerusi temuramah eksklusif yang telah diatur khas oleh wartawan de’ SinggahSini, Cik Intan Soliha Ibrahim.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Cik Scholastica Sahinun,
anak jati Sabah kelahiran
Daerah Ranau
Is (nama panggilan di SSS)
bersama wartawan de SinggahSini,
Cik Intan

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nyatakan gaya anda: Simple…

Anda suka bila: Dapat menyiapkan sesuatu tugasan dengan cepat dan tepat.

Ada orang puji rupa anda seiras Maya Karin. Anda Jawab: Hah!!! Rabun ke?

Satu perkara yang buat anda sedih: Musibah yang melibatkan keluarga dan kawan-kawan.

Cara anda hilangkan stress: Berkaraoke di rumah atau jalan-jalan cari makan.

Buku terakhir yang anda baca: World Without End by Ken Follet.

Anda paling suka masak: Ketam masak lemak…(lepas nie kita boleh test)

3 kriteria Mr.Right: Ada sense of humor; Tinggi; Tidak semestinya kacak, asal sedap mata memandang.

Namakan 3 calon Mr.Right: No Comment. I do have someone in my mind but let me keep it as a secret… (panas….panas!)

Ketua ingin anda perbaiki beberapa perkara. Anda akan: Amatinya secara objektif, tapi yakin dia tetap anggap hebat.

3 perkara yang buat anda bengang:
– kerja bertimbun
– orang yang suka cakap belakang
– berdepan dengan orang yang bodoh sombong.

I have a huge crush on: David Beckham (Wow, kelas! Nasib baik bukan si tukang bekam!)

Hadiah yang paling bermakna pada anda adalah: Rantai (hadiah ulang tahun ke-17)

Lima tahun akan datang anda mahu jadi: A well-known person (jadi artis AF ke?)

The best advice my mother ever gave me was: Jadi orang yang berguna.

Personaliti SSS pertama: Women of Substance (Klik sini)

11 Responses to Personaliti: Kembar Maya Karin?

  1. jurry foo says:

    Kembar Maya Karin? Ah Saya nampak si Is ni lagi Cute and mengancam…ala biasalah sumandak Kinabaly from Ranau…………….bukan saja cantik, berpelajaran lagi…MAHAL NI BERIAN DIA TAHU…jangan marah Is……..

  2. jurry foo says:

    Sorry..sumandak Kinabalu…bukan Kinabaly

  3. Marja says:

    Is, Kak Ja nak declare kat sini..Is jauh lebih cantik,l ebih mengancam dari Maya Karan tau..You go girl..goodluck dalam Masters ya..and siapalah agaknya yang bertakhta di hati hehe..:)

  4. intan says:

    rasanya mcm intan tahu sape yg bertakhta di hati kak es…GOSSIP PANAS!!!! kak es jgn marah yea.. ape2 pun hidup group STL kita..

  5. 99spareparts says:

    woik… kim slsm maya karin jak lahhh…kembar2 pun kembar lah… tp berian tue buleh kasi loan bah kan,,,sumandak lawa meh…

  6. LanoG says:

    Huh? sumandak… mana dia..?

  7. yun says:

    WOW!!!! apa cerita “maya karin” ? bukan mcm Ekin AF ?…hehehe… bagusla… confident pd diri..so..do the best among the best in everything u do… macam tau ja siapa yg bertakhta di hati…anyway… good luck :)…

  8. Emmy says:

    Get Masters, get Mr…. and get mommy monster…

  9. […] April 2009 (Bilik Mesyuarat Dekan, Aras 1): Seorang kakitangan sokongan SSS, Cik Scholastica Sahinun, telah diraikan dalam satu majlis yang sederhana tetapi cukup bermakna sempena perpindahan beliau […]

  10. perondajaketbiru says:

    sumandak ka talawa, katarik ginawo ku, silik-silikian mato nu, Aramaiti kita…peewitt..mmg memang mngancam..P/S wat semua Tanak Wagu..beriannya..5 ribu 2 ekor karabau..masuk belanja dapur semuanya sapuluh ribu…Semoga succes slalu…

  11. jairey says:

    hai..bole berkenalan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: