Personaliti: Lelaki Paling Cool di SSS?

Kenali personaliti-personaliti Sekolah Sains Sosial: klik sini (the most read category in de’ SinggahSini)

Fadhilah (calon sarjana Geografi) terang-terang mengaku, kalau ‘beliau’ mula bersuara sewaktu pembentangan pascasiswazah, dia akan takut. Sememangnya ‘beliau’ yang dimaksudkan ini sangat aktif dalam sesi sumbang-saran seminar Sekolah Sains Sosial.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Tapi menurut wartawan de’ SinggahSini, beliau sebenarnya seorang lelaki cool dan agak lucu. Apa taknya, bila isteri merajuk, tindakan beliau hanya ‘let it be’. Wah, memang cool!

Lagi cool, bila beliau ajak isterinya sekarang berkahwin. Bermula dengan adegan jeling-menjeling, kemudian terus straight to the point. Memang benar-benar gentlemen. Kalau mahu tahu lebih detail, boleh tanya beliau sendiri.🙂

Lihat gambar yang ‘berjerebu’ di atas. Boleh teka siapa? Beliau adalah pensyarah Program Hubungan Antarabangsa. Pembayang seterusnya, beliau merupakan pakar dalam bidang Teori Hubungan Antarabangsa (Moden dan Klasik) dan mendapat Ijazah Sarjana dari universiti ini.

Siapa agaknya jejaka yang sungguh gentlemen ini? Ikuti temuramah eksklusif wartawan de’ SinggahSini, Cik Intan Soliha Ibrahim, yang bakal merungkai segala rahsia dan tanda-tanya.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Nama timangan waktu kecil:
Zaini

Waktu kecil suka main:
Bola sepak dan Squash.

Nama kekasih pertama waktu kecil:
Tiada. Belum baligh. (Betul jugak, kan?)

Suka memasak? Kalau ya, kenapa..dan kalau tidak suka, kenapa?
Tak suka. Sebab tak pandai.

Waktu kecil takut pada:
Buaya. (Buaya di sungai mungkin, buaya darat?)

Perasaan terhadap SSS:
Intellectually good.

2 strategi untuk maju:
– work hard
– be disciplined

Motto hidup:
Life is an open book!

Kenangan paling pahit dalam hidup:
Tiada.

Daya tarikan anda adalah:
(Tiada jawapan. Malu-malu kucing agaknya mahu masuk bakul!)

Tip kesihatan:
Berhenti makan apabila sudah kenyang. (Ingatkan berhenti merokok!)

I have a huge crush on:
– Mandy Moore
– Naomi Campbell
– Lindsay Lohan
Jawapan: None of them! (Bukan saja gentlemen, bahkan begitu setia!)

Jika isteri merajuk, saya:
Let it be…

6 perkara yang tidak patut anda hebahkan:
Rahsia peribadi.

Perancangan akan datang:
To complete my ongoing PhD. (Semoga berjaya🙂 )

14 Responses to Personaliti: Lelaki Paling Cool di SSS?

  1. Paloma says:

    apalah kamurang ni..mau tanya lagi siapa jejaka gentlemen di SSS..siapa lagi kalo bukan Mr. Oliver Valentine yang comel itu…

  2. intan says:

    eh..ehe…gitu ler pulak…siapa lg lelaki gentlemen di sss nie? be gentle bila diterjah k..hehehe..:)

  3. yun says:

    wow..lelaki paling cool!!! caya la…. utk lelaki paling cool dim sss ..Happy New Year la.. one more thing…saya cadangkan untuk Makan Malam Sains Sosial.. Anugerah Lelaki Plaing COOL tidak perlu diundi tau difikirkan..kita sudah tau siapa…🙂 hehehe..

  4. minah says:

    en wan paling cool…… =)
    go sss!!!!!!

  5. pretty_ghost87 says:

    wah wah wahhhhh…..
    congrats yerrr….
    memng sir zaini ni cool bha….(n_n)

  6. noxs says:

    bereh…bereh…
    caya la en. zaini.. ORE KLATE meme cool sokmo…. (>_<)

  7. ika@maya...15 says:

    salam…. memang ada gaya gentleman betul lah…..wawawah…..gaya menyampaikan kuliah….huhu…..

  8. Emmy says:

    Mmg En. Zaini orngnya cool & gentleman…x bosan mata m’mndng..cewah..salah lgi..kang ada yg cmburu?! x caya lh klu En. Zaini xde cewek msa kecil…cuba tnya member2 yg bri komen kt atas ni..psti mreka kata MESTI ADA PNYA…

  9. zai says:

    Erm…yeke cool? Suspenkan,he.he..he.memang c0ol.Xde yang akan membantah atau menyangkal klau ditanya.Dah la cool, gentlement plak tu,tak sia-sia lah jadi pensyarah kitaorang..senyum sokmo.

  10. Emmy says:

    mmglh xde yg akn mnyangkal Zai…dh klu bnda 2 betul,..mcm mna nk sangkal..kan..apa mksd kmu x sia2 jd pnsyarah kita??????? ghisau ni..ragu2??senyum selalu.

  11. zai says:

    memang x sia2 la emmy bila En.Zaini jadi pensyarah kita,dapat la jugak kita merasa kegentlement dan coolnya..cewah.kalau x cool xsyok plak..senyum sokmo.

  12. Emmy says:

    Wa…Ha333…..ye lh mmglh En. Zaini kita 2 cool tp kita yg cold d DKP..dan yg psti wlu mcm mna cold pun DKP tu.. En. Zaini tetap COOL man.

  13. cah says:

    ba boleh le teman kacau dalam kelas kalo cool giler en zaini…tpi kami mula2 takut ba..skrang sudah boleh buat lawak dalam kelas en zaini…

  14. md joahan bin alias says:

    i love you ENCIK!! ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: