Kamikaze melanda SS!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Sekumpulan geisha Tokyo tiba-tiba menyerang foyer SSS pada petang 9 September 2008. Kenapa dan untuk apa?

9 September 2008, 2.30pm Foyer SSS: Sekali lagi “mereka” menggegarkan persekitaran sekolah dengan aktiviti public speaking. Kali ini, Kumpulan Feminisme muncul dengan tema yang cukup menguja: K.A.M.I.K.A.Z.E. Acara yang meriah ini turut dihadiri oleh Prof. Madya Dr. Asmady Idris, dekan SSS serta dua orang timbalan dekan, Prof. Madya Dr. Rosazman Hussin (Akademik & HEP) dan Dr. Ramzah Dambul (Penyelidikan & Inovasi).

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Acara “public speaking” merupakan salah satu platform efektif untuk meningkatkan keyakinan dan keberanian siswa-siswi, khususnya dalam aspek pengucapan awam. Dalam program ini, beberapa orang pelajar (dari pelbagai program dan jurusan) telah tampil dengan gaya pengucapan yang tersendiri: termasuk menyelitkan teknik nyanyian!

Syabas kepada Kumpulan Feminisme dan Pn. Marja Azlima Omar yang bertindak sebagai pensyarah penyelaras bagi aktiviti ini. Gambar-gambar sekitar acara tersebut boleh dilihat dalam album maya Kamikaze ini (yes, all photos are downloadable). Untuk mengimbau kembali kenangan aktiviti public speaking pada tahun 2007, sila klik sini.

37 Responses to Kamikaze melanda SS!

  1. mohan theking says:

    syabas diucapkan kepada kumpulan feminism yang bekerja keras untuk menjayakan program ini,apa-apapun penghujungnya belum tau lagi…..tahniah sekali lagi

  2. fadila says:

    Wow…tahnia. pda kum feminism…pada sya,satu kejayaan yg cukup besar dpt menganjur dan menarik minat kmi utk menyertai publik speaking ni. Kmu smua nampak matang….sbgi rakan, sya bbga jd warga sss n dlm program atrabgsa.

  3. umiey 2nd year IR says:

    OMETEDOGOZAIMAS….
    FEMENISME UR GREAT GUYS…
    IR 2ND YEAR SIMPLY DA BEST…
    IR CLUB…WE R POWERFULL….
    LUV YA GUYS…

  4. nurul najwa bt omar says:

    tenkiu rrrr…. suka juga kami dengar tuu.hehehe
    sume ni disebabkan kerjasama dalam kumpulan ni juga. kalau tak de kerjasama susah juga. thanks juga kepada mereka yang sudi hadir pada public speaking kami ni. publisiti buat keje baik sehingga mampu menarik minat orang untuk datang. pape pun sybas dan tahniah buat kumpulan kamikaze…..

  5. fienie says:

    Thanks for the support for our group feminism..
    terima kasih juga kepada semua yang menghadiri dan menjayakan minggu public speaking bersama group kamikaze.arigato gozaimasu…keep up the good work guys.
    and for the future group i want to say good luck!

  6. Ros@ija says:

    thanks 4 group kamikaze…heheee.hebat betul!!
    rasa terbilang,gemilang dan cemerlang..
    semuanya memainkan peranan yang penting dalam majlis semalam
    cayalah kamikaze!!!
    Chayooo!!!

  7. cahhhhhhhh says:

    wow!!!! nice public speaking…cayalah my frenz…next week semua kwn 2 mai tgok kump liberalis organized public speaking…pelbagai aktiviti menarik..

  8. NOOR FADZILAH ROSLEE says:

    U ALL SUMER MANG GEMPAQQQQ..
    ANJURAN FEMINISM NE MANG BEST!!!
    BUAT LIBERALISM BETUL2 TERCABAR NE..
    PAPA PUN U ALL MANG BUAT PUBLIC SPEKING KALI NE BTUL2 HANGAT LA. TAHNIAH 2 YOU ALL FREN.:)

  9. SURIAINI SABARLI says:

    thanks byk2 kpd kump sy feminism ats krjsm yg dibrikan..dekan,para pnsyrah dan rakan2 yg mmbrikan sokongan serta hadir ke pblic spking pd 9/9/08 tu…

  10. AsiAh_KyoKo says:

    Onamae wa Asiah san des..
    Wah2,bagus gilak public speaking Kump. FEMINISME nie..
    Kami terhibur sgt dgn penganjuran korang..
    Persembahan yg best 2..Tahniah wat kwn2 ku..
    Bg group Liberalisme yg bakal wat public speaking, GAMBATTE NEE..

  11. Sahok says:

    Syabas kump Feminisme…hehe.. tunggu public speaking dari kami kumpulan masculinisme..haha

  12. Azy says:

    Ish3….korang nie. Jangan puji lebih2 sangat kat group feminisme 2 nanti tinggi plak hidung diorang. Bagi group realis dan group marxis ( group ak 2 ), anda tidak perlu kecewa cz function kte pun best jgk dan dapat mark yang baik pe dari puan. Tuk group liberal ak cabar korang gantikan nama feminisme yg jd buah mlt bdk2 sss skrg ni ngan nama group korang plk. Bagi group feminisme shabas bety! Aku hapy sgt cz ak slh sorg peserta public speking korang….huhuhu

  13. Nor@kus says:

    dengan banggenye ak nk ucpkan timo kasih la byok2 bab skong ktaorg,bngga bab blh pkai yukata pom ada gak.he2…pa pe hal pom gambate kudasai la buat group cah t ek….

  14. Babyfifi8587 says:

    Terima kasih kepada komentar2 yg diberikan…n syabas kepada my team, Feminisme… actually langsung tak expect event petang tu would be the huge and enjoyable one..papepun mmg syiok! kpd the next team yg akan menganjurkan public speaking yg seterusnya, juz nak ckp jadikan itu satu motivasi utk buat yg lebih baik dan bermutu, dan bukannya sbg satu cabaran yg dilihat dari perspektif yg negatif…chaiyook!!! kita semua mampu lakukannya…

  15. spencer87realis says:

    taniah kepada kumpulan feminis yang berjaya menghidupkan semula kemeriahan public speaking di sss….gud jobs guys

  16. BiNt@Ng says:

    Feminisme..jeles giler aku ngan group korang!hehe!!apa2 hal,aku nak ucap TAHNIAH kat korang ar..ikhlas kepada group Liberalism,korang pun buat gempak2 ar..jgn kalah ngan group Feminism..Ganbatte ne!

  17. fienie says:

    hehehe..eh sahok da ker grup masculine 2?

  18. Good Boy (Sahok) says:

    ada bah…… nanti aku sendiri yang akan keluarkan teori itu…hehe..

  19. mat says:

    salam…..wau lawa2 tahu KAMIKAZE IR Besar….
    tahniah ats kelainan yg krng bt…

  20. fienie says:

    ui sahok ko jangan nanti en zaini marah..huhhuhu ,taw pun thucydides bangkit bab ko keluarkan teori tu..hahaha

  21. HAMBA ALLAH says:

    salam uat semua pelajar2 IR…mmg best public speaking feminism….jeles group realis…tapi apa2 pun GoThic tetap Insaf…:) syabas n tahniah diucapkan…ikhls dari group realis…kalu korang semua nak tau arwah yati punya hajat nak buat public speaking tema gothic so kami kump. realis tunaiikan hajat arwah yati…alfatihah untuk arwah…gembira2 gak yg pergi jgn di lupa…semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan pada golongan yang beriman amin…..selamat berpuasa n selamat hari raya…:) ikhlas dari 99 nama Allah..

  22. Wynna_Wywyn says:

    Hello guys!!! firstly nak ucap tahniah kat semua yang dah anjur&join public speaking. mmg sem ni kenangan paling manis lah sebab dapat menggegarkan dan qonquer semula foyer sss. kembang lah sikit hidung ni…hehe… thanx juga kepada puan marja kerana telah memberikan kami pluang yang besar untuk menganjurkan dan menyertai public speaking yang amat berguna untuk kami suatu hari nanti. THANX PUAN MARJA!!! SAYANG SELALU!!! kepada smua geng-geng IR tak kisahlah yang senior atau junior,teruskan usaha&study smart. GANBATTE KUDASAI!!!

  23. azy says:

    salam sume.group realis rupe2nye korang jeles ke?ish… jgn jeles bah.korang pun best gak.bersyukur r dengan pe yang korang dapat ek.sebenarnye ak pun jeles gak.huhuhu!

  24. dyang nadrah says:

    syabas bt feminisem krna tlah berjaya menjayakan publik speaking dengan jayanya.
    tahniah lg.^^,

  25. nadrAh says:

    syabs.;)

  26. bujangmelulu says:

    tahniah kepada ibu bapa aq ang telah membesarkan aq dengan jayanya.. opss!!! silap sudah tahniah kepada kump feminism kerana public speaking yang korang wat telah terlaksana dengan jayanya. ini boleh membuktikan pelajar sains sosial berkemampuan dalam berbagai bidang. untuk mengakhiri syarahan saya pada pagi ini, terima lah serangkap pantun dari saya
    buah nangka di luar pagar,
    ambil galah tolong jolokkan,
    saya budak baru belajar,
    mengapa suruh saya jolokkan??

  27. pakasoang says:

    nampaknya group liberal semakin tcabar..walauapapun buat yg terbaik tuk pnutupan public speaking sem ni..

  28. Ery Once says:

    Wah terlebih sudah…
    mantap lah geng feminisme…
    wat gene liberal…korang dalam kedaan yang bahaya…
    walau apa pn…ak tetap sokong korang semue…
    all the best k…
    wal lah…

  29. asmady says:

    askum….
    kalau bersemangat pun jgnlah gunakan nama samaran 99 nama Allah tu… hanya untuk Tuhan kita hamba sahaja… boleh tambah 99 nama ‘hamba’ Allah
    selamat hari raya maaf zahir dan batin… jemput dtg rumah jika ada hari terbuka…

  30. BeLuT TrOOpErSS.. says:

    trima kasih atas komen anda smua……asigmnt dah siap blum…..wah2 kalau bercerita korang la no 1…….hehehe.kepada sesape yg terasa hati.maaf dipinta…….satu lagi silalah datng ke klas anda………….jangn duk PONTENG klas………….

  31. zaini othman says:

    Public speaking merupakan ruang dan platfrom yang “praktikal” untuk pelajar meningkatkan daya intelektualisme. akiviti sebegini sememangnya baik untuk anda. jika anda boleh lakukannya di ruang legar lobi SSS, mengapa tidak dalam perbincangan dan “discurse” tutorial yang “hambar” dan seolah-olah “mati”….

  32. fadila says:

    Assalamualaikum,
    aduh…pedasnya sindiran dan peringatan en. zaini.
    sya minta maaf…kelemahan itu datang dari diri sdri yang wajar dibaiki…
    kelak…smua msti tlibatan dalam pbincangan kelas tau totarial. Salah takpa kn en…blh betulkan nti.
    Apapun…puasa masih ada lbh krg 2 mgu lbh lg, msh blm tlbt utk ucap slmt bibadah dan raya ingat dunia k….
    sapa yg balik kg tu ati2.

  33. fienie says:

    salam ramadhan En zaini ,kami akan wat yang terbaik dalam tutorial nanti…

  34. giggs says:

    Assalamualaikum & salam lebaran…
    Pastikan Bukannya Indah Khabar dari rupa…syabas betthe…

  35. keysha@ aisha says:

    bdk2 IR mmng best, berbkt besar dan gempak (haha..yakah?) teruskan usha untk jd yg trbaik, paling baik dr yg dh baik..hrp2 smua dlm keadaan yg baik2, dan selalu lh buat bnda yg baik2, jgn buat bnda yg x baik. makasih bnyk kpd pnsyrh2 krn tlh mmbimbing kmi ke arah kebaikan.

  36. keysha@aisha says:

    sy nk say congrate pd sume bdk2 thn 2 IR, pd group realist. marxist, feminisme, n liberal. sume pn da kelebihan n jgn lh bias, ucp thniah dkt stu group jerrr..:)

  37. […] Kelab Hubungan Antarabangsa bakal melancarkan serangan kamikaze kedua di Foyer Sekolah Sains Sosial pada 25 Februari 2009 (Rabu), bermula jam 8am hingga 5pm. Jangan ketinggalan kerana serangan kali dijangka lebih gemabr dan menguja daripada serangan kali pertama pada tahun lepas! […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: