Kejohanan Bowling SSS Meriah

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Majlis perasmian dan penyampaian hadiah acara rekreasi ini telah disempurnakan oleh Dr. Mohammad Tahir Mapa (Timbalan Dekan, Akademik dan Hal Ehwal Pelajar) bagi mewakili Dekan SSS yang sedang bertugas out-station

11 Ogos 2009 (Bowling Centre, 1Borneo): Kejohanan Tenpin Bowling SSS yang dianjur buat kali pertama, telah berlangsung dengan meriah. Program ini merupakan anjuran Kelab Kebajikan dan Rekreasi SSS (klik sini untuk ucapan sekalung budi daripada Pengerusi Kelab). Manakala, penyelaras kejohanan pula ialah En. Fauzie Sarjono. Tujuh pasukan bertanding (i.e. 6 program pengajian, serta pentadbiran pejabat) bagi merebut piala pusingan yang sangat cinonit sungguhpun kecil dari segi saiz, tetapi amat besar dari segi simbolik makna.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Rakaman aksi-aksi menarik sekitar pertandingan

Seramai 40 pemain bertarung hebat selama hampir tiga jam. Bila acara berakhir, Program Geografi dinobatkan sebagai Juara dengan jumlah jatuhan pin 1428. Tanpa disangka-sangka Program Sejarah merebut tempat Naib Juara dengan jumlah jatuhan pin 1164. Program Hubungan Antarabangsa pula menduduki tempat kedua (1065), ketinggalan 99 pin daripada Program Sejarah. Program Geografi meraih kemenangan berganda apabila tonggak utamanya, En. Mustapa Abd Talip, turut menggondol kejuaraan dalam kategori individu (542).

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ini barulah… Sukan, Semangat dan Setiakawan!

Lima pemain lain yang mengutip poin tertinggi adalah: En. Oliver V. Eboy (Geografi, 379), En. Paul Porodong (ANSOS, 355), En. Yusten Karulus (Sejarah, 331), En. Mahadirin Ahmad (Hubungan Industri, 329) dan En. Wan Shawaluddin Wan Hassan (Hubungan Antarabangsa, 315). Tahniah kepada Kelab Kebajikan dan Rekreasi SSS atas penganjuran yang sungguh bermakna ini. Program santai ini benar-benar menepati konsep 3S: sukan, semangat dan setiakawan!

Semasa pertandingan, pelbagai inovasi ‘gaya balingan’ telah diilhamkan. Saksikan ciptaan-ciptaan yang sungguh unik, syuga dan asli!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gaya inovatif ini diilhamkan daripada aktiviti sosio-ekonomi tradisional komuniti nusantara. Kombinasi gaya ‘menghalau ayam pulang reban’ dan ‘menabur dedak ikan ke dalam kolam’.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gaya kreatif ini pula mendapat inspirasi daripada pelbagai rentak tarian etnik Borneo: daripada gaya mengiluk, silat pulut hinggalah kepada lenggang gerakan limbai.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gaya vintage ini tidak lain dan tidak bukan telah dicuplik bulat-bulat daripada filem-filem James Bond zaman 70-an.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gaya agresif ini khabarnya telah disadur daripada stail tendangan kuda-kuda liar di pergunungan Montana. Ingat, jangan tiru gaya ini jika tiada kemahiran kerana ia boleh membahayakan rakan sepasukan!

18 Responses to Kejohanan Bowling SSS Meriah

  1. Kee says:

    Syabas untuk semangat kesukanan yang terpupuk di kalangan kita. Tahnia kepada pemenang dan kepada team program Hubungan Industri, jangan berputus asa ya, nanti kita try lagi.

  2. Ahmad, M says:

    Syabas…beyond the rules and regulations…

  3. Oliver says:

    Saya rasa ada kesilapan tu…tidak mungkin saya merupakan salah seorang yang mempunyai bilangan poin tertinggi (banyak bola yang masuk longkang).

  4. Marja says:

    Sungguh sangat enjoy semalam🙂 Kenapa Ramzah tak sertakan gambar peserta-peseerta yang jatuh tergolek tu🙂 dan juga jari-jari yang terluka.

  5. Fauzie says:

    Alhamdulilah…
    Akhirnya terbukti bakat-bakat terpendam kakitangan SSS.

  6. Webmaster says:

    Oliver,
    Sebenarnya tidak salah tu. Poin-poin itu dikutip daripada hard core evidence, cetakan mesin pusat bowling.🙂

    Marja,
    Memang nak masukkan. Tapi tidak lulus tapisan kerana ia ada unsur-unsur ganas dan ngeri.🙂

    Saya mencadangkan lepas ini kita buat golf tournament pula. Supaya GEO boleh menang lagi.🙂

  7. intan says:

    Tahniah buat semua…tak sangka aktiviti semalam banyak mencetuskan pelbagai aksi2 yang menarik. Next time Komunikasi boleh try lagi…:)

  8. Lai says:

    huhuhu…nasib gua jauh..kalu ada sure komunikasi akan menang..kwang3…congrat!

  9. syakirah says:

    bestnyer kalau dapat tengok aksi-aksi menarik secara live… hehehe

  10. Paul says:

    Sejak malam tu…saya masih memikirkan apa acara yang Ansos boleh menang sekurang-kurangnya tempat pertama…kecuali sukan tradisional…ada cadangan? he he…

  11. Marja says:

    Paul, pertanyaan u buat saya senyum sendiri🙂 Cadangan saya: congkak. Tak guna tenaga, cuma kecekapan minda.Kalau bukan johan pun, naib johan dalam tangan🙂

  12. Jalihah says:

    ndak apa bah ndak menang…. mungkin masa-masa akan datang kita boleh menang aktiviti lain… mungkin bukan bersukan… gini lah… cuba anjurkan aktiviti memanah.,…. hahahhaha mungkin kami boleh menang… jangan marah….

  13. jurry says:

    wah best….sesekali lecturer beriadah ok juga

  14. Ansos's Fanatic says:

    Uit nah!! Ndak sangka bha lecturer2 SSS ni sporting2 sumanya..
    Hehehe..Lawak taw baca msj dorg ni.. Ada yg smpai teguling-guling ka? Ebat taw..hehehe….
    Bha teruskan usaha para pendidik SSS sumanya.. Ok jugak 2 beriadah skali-skala..
    Len kali bulih la kn anjurkan Lecturer Vs Student plak..
    Misti BEST 2..huhuhu Idupppp SSS!!!

  15. JaNNaH says:

    ansos fanatic = baru taw ka lecturer kita memg sporting?? eheheh…

    best tuh.. tapi en.Yusten bukan sejarah…. dia hubungan antarabangsa.. wawawawa….
    🙂 hieiei

  16. En. Yusten sebenarnya hari itu ‘belot’. Dia masuk dalam pasukan Program Sejarah. Itu sebab Program Sejarah dapat Naib Juara. Habis semua pasukan lawan di kiri-kanan ditujah oleh tendangan kuda En. Yusten.🙂

  17. JaNNaH says:

    apa2 pun, yg penting enjoy. tuk en yusten, jan lagi belot arr…

    ahahahha

  18. Extra resources 12 Thirty Day Period Money Financial Loans: Great Aid For Very
    Long Expression Demands
    It is the ideal plan for all those in want of dollars to shop
    all over for a good direct financial institution. There are a lot of small-phrase killer deal
    advance and payday financial loan creditors all about the
    planet. Settling for a single with negative lending tactics is
    needless. The trick to any superior searching journey is to know what you are wanting for and have an idea as to how a great deal it will value.
    Go from retail store to retail outlet right until you obtain the ideal selling price.
    On the net funds progress loan providers occur in all styles and sizes.

    Count on to spend a fair cost for the bank loan and understand the company’s procedures right before you indication any type of deal. Store all-around!
    Every little thing is laid out in basic English. The tutorial includes heaps of monitor photographs and step-by-phase guidelines. Last but not least you can get your personal revenue generating and record creating web site up online!
    Should you perform it safe and sound with your ISA or acquire a prospect? With the ISA deadline of fifth April speedy approaching you require to act quickly to continue to keep your tricky-acquired hard cash from the taxman’s grasp.
    But should you save in a income ISA or invest in an fairness ISA?

    If you are seeking to just take out a dollars advance as opposed to
    a credit card, you never have to be concerned about what your credit
    rating historical past looks like. One of the factors income advance financial loans are so well-known and extensively employed is because payday loan companies you should not need a credit history test to get a financial loan.
    You must have a continuous job, meet up with the least regular earnings prerequisite
    and give a financial institution assertion exhibiting
    that you have a checking account with direct deposit. Credit score is not an situation with these
    quick-phrase loans so if your FICO score is considerably less than nice don’t fret… it will not hinder your possibilities of obtaining the rapid hard cash you need.
    Lenders offered at on-line world have made it quite straightforward to examine this offer. It is actually simple and everyone can mend with his problems with some speedy acceptance nature in which a individual is not requested to display the credit history ranking while sanctioning this deal to you and it will undoubtedly assistance you in your complicated period and it can be fairly supportive act for you. Ahead of applying for this deal, you are asked to look at the premiums of fascination at some sites and it will be useful to you know the very best plan for you.
    “New comments in the media suggesting that Us residents overwhelmingly decide on this high priced solution are suspect, in element simply because they forget millions of buyers at banks that do not present the high priced choice for debit card transactions. These reviews also dismiss the impression of significant-handed and deceptive advertising and marketing by banking companies who have offered costly overdraft “protection” as a beneficial application,” CRL reviews.
    Discovering a useful resource to obtain emergency hard cash is normally a stress filled method, especially when the funds is necessary right away. A brief money advance or payday loan is often made use of when modest income quantities will do the task. The bigger issues occur when extra than a number of hundred dollars is needed to include the crisis cost.
    I would like I might say my evaluation of Russ Dalbey’s “Effective in the Cash Stream Small business” came from investigating distinct folks’s ordeals with the plan. Sadly, I observed his infomercial in the midst of the night time, I could not rest, and, staying in involving employment, assumed “Wow! This seems great! Russ goes to clearly show me the see enterprise and I am going to get rich similar to all the individuals in his infomercial!” I desire now I experienced just long gone to bed. funny post

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s